Будь ближче
до дивовижного
світу тварин


Чилійські білки

Дегу або чилійська білка — гризун, ендемік Південної Америки (Болівії, Перу, Чилі, Аргентини). Природне середовище — порослі чагарниками кам'янисті райони в західній частині гір Анд. Характерна особливість дегу —  приплескуватий  ніс і згорблена спинка. Підходить для утримання в домашніх умовах в якості першого домашнього вихованця. Особливість — нетерпимість до цукру.

Конституція тіла

Дегу — мініатюрний вихованець, розміри дорослої особини варіюються від 9 до 22 см в довжину, і від 200 до 300 г в масі тіла. Довжина хвоста — 7-9 см. Хутро коротке, м'яке. По краях носа ростуть вуса — вібриси, вони виконують функцію дотичного зору. Маса тіла новонародженого дегу — 14 г. Природний окрас чилійської білки може бути двох кольорів: спина сіро- або жовто-коричнева, черевце — кремово-жовте. Селекціонери вивели нові забарвлення — пісочне, біле, чорне, блакитне, лілове. 

 

Спосіб життя

Денний, частково вечірній. Наземний, територіальний. Соціальний, дегу живуть колоніями до 200 особин, Ночує дегу в норах. Харчуються травами, листям, коренеплодами й корою дерев. Взимку харчуються запасені з літа сухими листям і сіном. 

Шлюбний період чилійської білки трапляється один раз у дикій природі, два рази у неволі. Вагітність триває близько 3 місяців. В одному посліді народжуються від одного до шести мишей. Тривалість життя дегу — від 10 до 15 років. У дикій природі тільки 1% дегу доживають до 2 років. 

Чилійська білка в «Анімал Парку»

Дегу — наш особливий резидент. Він товариський, вміє привертати увагу гостей акробатичними трюками. Чилійська білка вимагає до себе ніжного ставлення, коли її беруть на руки — вона не любить, коли її трясуть. Активний і цікавий спосіб життя — це дві складові життєствердної атмосфери, якої наші вихованці діляться з гостями Парку. Приходьте до нас в гості, додому ви повернетеся іншою людиною.