Будь ближче
до дивовижного
світу тварин

Контактний зоопарк «Анімал Парк» запрошує на новорічні свята

21.12.2021

Час читання — 2 хвилини

«Людина, яка вірить у казку, одного разу в неї потрапить, бо має серце». Далай-лама XIV

Сюжети казок, в яких тварини грають головні ролі, розгортається довкола тварин, хоча самі тварини олюднені. Люди в «казці про тварин» є прибульцями в дивний світ антропоморфних створінь. Цеї світ керується тваринами за законами, які у людському світі або заохочуються, або вкрай засуджуються – висміюються. 

Казки про тварин — одна з найдавніших форм оповідального літопису, яке зустрічається у всіх культурах та у всі періоди історії людства. На зорі цивілізації казки про тварин використовувалися як приклад таких якостей тварин, якими люди захоплювалися і яких вони боялися. На прикладі тварин казкарі популяризували соціально прийнятну поведінку людей, як правило, це здатність долати труднощі в ім'я ідеалу — безстрашність, доброта та гострий розум, а також жертовність собою заради вищої мети.

Казки про тварин, сюжет і персонажі яких запозичені з реального життя, використовують як засіб викриття соціальних конфліктів, зокрема, і людської поведінки в цілому, а казкар, до того ж, залишається недосяжним для цензури, тоді як аудиторія, читаючи між рядками, розуміє про що казка — до яких реальних людей та подій апелює оповідач. Найяскравіший приклад казки про тварину — «Маленький принц» (фр. Le Petit Prince) — алегорична повість-казка, найвідоміший твір Антуана-де Сент-Екзюпері про хлопчика, який разом зі своїм другом, Лисенком, відвідує різні планети в космосі, включаючи Землю. Казка звертається до тем самотності, дружби, кохання та втрати.

З давніх-давен, в яких тільки зароджувався такий літературний жанр, як казка, до сьогодні нічого не змінилося: спостерігаючи за дикими тваринами, люди так само можуть побачити себе. Щоб спостерігати за тваринами, ви могли придумати власну казку, на новорічні свята ми запрошуємо вас гості до контактного зоопарку «Анімал Парк» (Київ, ВДНГ). Дві години, проведені в компанії тварин, дадуть вам сили провести тиждень у суспільстві людей!