Будь ближче
до дивовижного
світу тварин

Золотий (золотистий) фазан

Один з найяскравіших представників сімейства фазанові. Самець має на голові пишний чуб, що складається з золотисто-жовтого пір'я. Природна популяція птиці живе в Китаї. Вид розселений людиною в Англію і Шотландію. Перші золоті фазани були завезені в Європу з Китаю в кінці XIX століття.

Фазани населяють бамбукові зарості в передгір'ях. Золоті фазани уникають лісової, болотистої і відкритої місцевості. Ці птахи живуть поблизу сільськогосподарських угідь, з'являються на чайних плантаціях і терасових полях. Їдять в основному листя і пагони різних чагарників, бамбук та квіти рододендронів. Нерідко золоті фазани поїдають дрібних жуків і павуків. Вдень вони годуються на землі, а вночі сплять високо на деревах, рятуючись від хижаків. Більшу частину року золоті фазани тримаються поодинці. З настанням весни поведінка птахів змінюється, і вони починають прагнути до партнерства.

Золотий фазан вважався символом процвітання, щастя і краси. У минулому золоті фазани експортувалися в багато інших країн як екзотичні птахи для зоопарків.

Золотий (золотистий) фазан — контактний зоопарк Animal Park

Розробка та підтримка сайтів Дизайн-студія Ідея