Будь ближче
до дивовижного
світу тварин

Жовточубий какаду

Какаду ділять на два види: великий і малий жовточубий какаду. Основне забарвлення оперення біле з жовтуватим відтінком. Живуть на Малих Зондських островах і Сулавесі, а також Нової Гвінеї, Австралії, Індонезії на островах Тасманія і Кенгуру. Населяють ліси, пагорби, узлісся, чагарники обов'язково недалеко від води. Можна зустріти в садах і парках великих мегаполісів (наприклад, зустрічається в центрі Сіднея). Основу харчування складають плоди, горіхи, бруньки, суцвіття, ягоди, квіти, насіння і коріння трав, дрібні комахи та їх личинки. А також люблять ласувати рисом і кукурудзою. Тривалість життя понад 40 років.

Дуже люблять купатися під дощем. На світанку літають на водопій до найближчого джерела води. П'ють, черпаючи воду піддзьобком. Жарку пору доби проводять в тіні дерев. Відмінно лазять по деревах. Вони виробляють вражаючі віражі і піруети, як би граючи літають і боком, і з переворотом, а також витворяють інші неймовірні повітряні трюки. Дуже поширений в якості домашньої птиці. Вони швидко приручаються і сильно прив'язуються до господаря. Хоча какаду не володіють хорошою здатністю до звуконаслідування, вони здатні до різних трюків, нерідко їх можна побачити в циркових виставах. Не вміють розмовляти, але це компенсується кумедними позами, смішними танцями і неабиякою кмітливістю. Дуже розумні птахи.

Жовточубий какаду — контактний зоопарк Animal Park

Розробка та підтримка сайтів Дизайн-студія Ідея