Будь ближче
до дивовижного
світу тварин

Папуга Ара

Ці види папуг поширені в Південній Америці (Панама, Еквадор, Перу, Болівія, Парагвай, Бразилія, Колумбія, Венесуела, Тринідад). Живуть в тропічних і прибережних лісах з високою і густою рослинністю. Людських поселень Ара уникає. Харчуються горіхами, дрібними плодами, насінням. У день може пролетіти до 30 км за улюбленою їжею. Спосіб життя активний у світлий час доби, а в жаркі години папуги відпочивають в кроні дерев, де збираються в більші змішані зграї. Тривалість життя в природі 35-50 років. У неволі, в середньому, 60 років, рекорд – 79 років.

Вперше в Європу папуги Ара були імпортовані в XVIII столітті. Ара, вони ж макао, влаштовують гнізда на вершині дерев або на обривистих скелях, сприймалися як символи небесного вогню. Їх довгі червоні пір'я символізують сонце. Однією з причин, що спонукали інків проникати в ліси на сході Перу, було бажання заволодіти цим яскравим пір'ям.

В якості домашньої тварини папуги користуються популярністю у людей вже не одне тисячоліття. Всі представники роду Aрa легко приручаються і звикають до людини, внаслідок чого їх охоче утримують любителі. Папуги вважаються єдиною групою тварин, здатною до осмисленого, хоча б частково, діалогу з людиною.

Папуга Ара — контактний зоопарк Animal Park

Розробка та підтримка сайтів Дизайн-студія Ідея