Будь ближче
до дивовижного
світу тварин

Чорний чубатий Мангобей

Свою назву примати Мангобей отримали помилково. Справа в тому, що саме слово походить від назви порту Мангабе, розташованого на острові Нусі Бе біля Мадагаскару. Мабуть, перші тварини цього виду були відправлені з порту Мангабе в Європу. Проте їх місце проживання в Африці, Демократичній Республіці Конго і в Анголі. Спосіб життя, цей вид веде на деревах. Вважають за краще триматися на висотах від 12 до 30 метрів від землі. При нестачі корму нагорі, можуть ризикувати спускаючись на землю. Для спілкування використовують міміку обличчя, пози тіла і положення хвоста. Тримаються групами по 9 - 16 особин при годуванні, для відпочинку і сну збирається до 40 особин. Молоді тварини розчісують хутро старших при кожному зручному випадку. Цей жест - ознака прихильності та поваги. Основу раціону складають фрукти і насіння рослин. Крім цього, від 1 до 30 відсотків їжі складають дрібні комахи. Мангобеї видають гучні різкі і довгі звуки, підтримуючи зв'язок з групою. Найчастіше вони лунають вранці. Сплять ці примати в сидячій позі, хвостом обвиваючи гілку.

Мангобеї - найпоширеніші примати для утримання в домашніх умовах. Приручені мавпочки постійно спілкуються з людьми, грають з дітьми і вважаються одними з самих товариських домашніх улюбленців. Ці забавні мавпи одні з найбільш ніжних і товариських приматів на цій планеті. Мангобеї за своєю природою є від самого початку ручними: в зоопарках легко йдуть на контакт, без проблем носять памперс і різний одяг.

Чорний чубатий Мангобей — контактний зоопарк Animal Park

Розробка та підтримка сайтів Дизайн-студія Ідея