Будь ближче
до дивовижного
світу тварин

Чорний лебідь

Чорного лебедя розводять в усіх зоопарках світу. Живуть в Австралії і Тасманії, завезені у Нову Зеландію, де і прижилися. Гнізда облаштовують біля води з очерету та інших рослин. Тут і відкладають 3-7 яєць, які насиджують батьки по черзі. Пари створюють на все життя. Живляться рослинною їжею — листя, стебла, корінці рослин,— збираючи їх у воді, на невеликій глибині. Пірнати у воду лебеді не можуть — вони занурюють тільки голову. 

У чорних лебедів гучний голос, яким вони вітають один одного, супроводжуючи це підняттям і опусканням голови. Іноді вони запливають на середину водойми, кладуть голову на воду і далеко чутно сурмлять. На відміну від багатьох водних птахів і інших видів лебедів, чорний лебідь не є перелітним птахом. Чорні лебеді в більшості випадків проводять все життя приблизно в тому ж регіоні, де народилися і виросли, реагуючи на зміни рівня води.

Чорний лебідь — контактний зоопарк Animal Park

Розробка та підтримка сайтів Дизайн-студія Ідея