Будь ближче
до дивовижного
світу тварин

Мисливський (звичайний) фазан

Звичайний фазан — одомашнений вид і цінний мисливський птах. Поширений від Туреччини до Приморського краю і Корейського півострова, на Кавказі, Середній і Центральній Азії і на більшій частині Китаю, також на південному сході і до північного В'єтнаму.

Звичайний мисливський фазан — один з найвідоміших пернатих птахів нашої фауни. Улюблені місця проживання фазанів — густі, перевиті ліанами і, бажано, колючі чагарники: терен, ожина, глід, перемішані з заростями очерету в заплавах річок, що протікають через відкриті простори, порослі степовою рослинністю. Харчуються насінням, ягодами і дрібними плодами. Гнізда будує на землі. Тривалість життя в неволі до 6 років.

Фазан — великий довгохвостий птах, розмірами приблизно, як свійська курка. Самець і самка фазана сильно різняться один від одного. Самець забарвлений  яскраво, а самка  пісочно-бура з темними кінчиками на пір’ї. Фазан звичайний дуже обережний та боязкий птах. При першій нагоді намагається втекти. Дуже гарно бігає та стрибає. Вважається одним з найкращих стрибунів з куроподібних. У той же час фазан не дуже добре літає.
В Україні досить успішно проводиться розведення фазанів. 

Мисливський (звичайний) фазан — контактний зоопарк Animal Park

Розробка та підтримка сайтів Дизайн-студія Ідея