Будь ближче
до дивовижного
світу тварин

Єнот-полоскун

Єнот-полоскун, північний єнот або ракун звичайний — корінний мешканець Центральної та Північної Америки, був одомашнений людьми та завезений до багатьох країн. Живучи недалеко від людей, ракуни охоче риються в смітті, вишукуючи їстівні продукти. Відома в Україні назва полоскун пов'язана з цікавою біологічною особливістю звіра, який часто живучи поблизу води, «полоще» свою їжу в ній, проте у дикому вигляді в Україні не зустрічається. Широкому загалу цей єнот відомий завдяки цирковим програмам та мультфільмам.

Ракун подібний до єнотовидної собаки, має кремезне тіло, короткі лапи з довгими рухливими пальцями та гострими кігтями. Хвіст пухнастий. Хутро густе і довге жовтувато-сірого кольору з домішкою чорного. Від чола до кінчика носа тягнеться чорно-бура смуга, а навколо очей є чорно-бурі плями. По землі зазвичай ходять, але можуть і бігати, у випадку небезпеки розвивають швидкість до 24 км/год. У єнотів чудовий нічний зір і гострий слух. Вони дуже вправні альпіністи і чудово лазять по деревах. Тривалість життя до 12-16 років. Єнот дуже цікавий, активний, сміливий і розумний.

Розробка та підтримка сайтів Дизайн-студія Ідея